درباره فرش :
در مورد تاریخ پیدایش فرش اطلاعات دقیقی در دست نیست . لکن با توجه به آثار باستانی و کشفیات بشر بر ما مسلم شده است که هنرهایی نظیر سبد بافی ، بوریا بافی ،نمد بافی ، زیلو بافی ، جاجیم وگلیم بافی مقدمه ای بر پیدایش هنر اصیل فرش بافی بوده اند و فرش های نخستین دارای طرح های ساده وشکسته و ذهنی باف بوده اند . که بیشتر برای رفع نیاز تولید می شده اند و فرش های امروزی تکامل یافته های آن فرش ها می باشند .
در مورد مهد فرش بافی تا اوایل قرن اخیر پژوهشگران به این نتیجه رسیده اند که مهد فرش بافی ، تمدن هایی مثل مصر بوده است که شواهد آن بیشتر جنبه تئوری وگفتاری داشت .
اما با پیدایش فرش پازیریک در سال 1349 نظریات فوق دگرگون گشت و با توجه به یک نمونه عملی ، مهد قالی بافی از سواحل نیل و دجله وفرات به آسیای مرکزی تغییر مکان داد و ثابت شد که مهد هنر فرش بافی در ایران بوده است .
اوج شگفتی صنعت فرش ایران در دوران صفویه بوده است و بسیاری از فرشهای نفیس که امروزه زینت بخش بسیاری از موزه های دنیا می باشد مربوط به همین دوران است . اما با روی کار آمدن سلسله قاجاریه در صنعت قالی بافی ایران که در قرن دهم ویاز دهم ( عصر صفوی ) به کمال رسیده بود رو به تنزل و ضعف گذاشت و پس از آن دیگر نتوانست آن شکوه خود را پیدا کند .
کبری یزدانیان